1. TOMM¥ €A$H – PUSSY MONEY WEED
  2.  De 25-jarige post-Soviet rapper en kunstenaar Tomy Cash heeft zijn eigen sekte geoogst met zijn spijkerharde tunes en videoclips. De Slavische rapper tast met zijn muziek en videoclips  de grenzen van identiteit, gender en seksualiteit af en dit zorgt soms voor controverse.
  3. In de videoclip van ‘Pussy Money Weed’ is de strakke choreografie opmerkelijk.

    Je zou Tommy kunnen zien als een kunstenaar met een bovennatuurlijk begrip van hoe kunst werkt in een digitale wereld. Hij opereert tussen oprechtheid en satire, domheid en slimheid. Tommy Cash weet dat je moet verwarren, verbijsteren en een rookwolk achterlaten als je iemand wilt tevredenstellen in een tijdperk waar we overvallen worden met content.

 

 

 

2. Omar Souleyman – Warni Warni

Meer dan 500 albums heeft deze 51-jarige Syriër op zijn naam staan. Enkele maanden geleden gaf Omar een uitverkocht concert in Leuven en veel was niet nodig om het publiek te laten dansen. Zijn Arabische gezangen gecombineerd met westerse technomuziek laten schouders en heupen automatisch bewegen.

Toch zijn deze typisch oosterse bruiloftsliedjes lang niet voor iedereen aangenaam. You either love it, or you hate it.

 

 

3. Alarido Mongólico – Bitterballen Donder Op

Koffie verkeerd alsjeblieft! De band Alarido Mongólico kwam enkele jaren geleden van Spanje naar Nederland om te studeren en maakten dit lied om de cultuur en taal van Nederland te beschrijven. Het lied dat gezongen word met een merkwaardig accent gaat duidelijk over bitterballen, kaassoufflé’s, viandel en mooie meisjes.

De videoclip van dit lied is even trippy en verwarrend als het lied zelf, maar je kunt niet ontkennen dat het een lekkere beat heeft. Hoi!

 

 

4. Lil Pimp –  GucciGangGucciGangGucciGangGucciGangGucciGang

Gucci Gang werd populair door het gebrek aan tekst en rapper Lil Pump maakte met deze release duidelijk dat je niet veel moet kunnen om 7 miljoen weergaven te krijgen op je videoclip. Een degelijke beat, wat drugs en voilà: je bent een rapper.

Doordat er tegenwoordig steeds meer en meer rappers, volgens sommigen onterecht, heel snel roem en faam krijgen is de vraag “wanneer ben je een goede rapper?” actueel. Wat moet je nog allemaal doen en kunnen om aanzien te krijgen in de Hiphopwereld?  Is opscheppen met vijf zakken wiet genoeg?

 

 

 

5. Pimp Flaco & Kinder Malo – Chemtrails 

Iconen van del trap Español, Pimp Flaco en Kinder Malo hebben de likebars van YouTube tijdens hun optreden bij COLORS op stelten doen staan. Het was dankzij deze live optreden dat de knalharde sounds en ruwe stemmen van de Europese trapduo viraal zijn gegaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *