Het online mediaplatform YouTube viert dit jaar zijn 13de verjaardag. Doorheen de jaren was het platform al een broedplaats voor verschillende vormen van entertainment. En veel entertainers maakten van het platform hun vast werk, bij deze ook verschillende muzikanten. Vandaag sommen wij voor u een top zeven muzikanten op die YouTube gebruiken om hun muziek te verspreiden. Om de band aan het werk te horen kunt u op de naam van de band klikken.

 1. Steam Powered Giraffe

  CC Steam Powered Giraffe

  Onze eerste plaats gaat naar deze Amerikaanse mimespelers. De originele leden van de band leerden elkaar kennen toen ze performing arts studeerden aan het Grossmont College in Californië. Hier ontdekten ze een gezamenlijke passie voor het mimespel en muziek. Steam Powered Giraffe combineert het vocale talent van hun leden met improvisatiecomedy en een toneeltje rond de fictieve robotpersoonlijkheden. Dit zorgt voor een unieke mix die u nog lang zal bijblijven.

  CC Steam Powered Giraffe
 2. Two Steps From Hell

  CC Two Steps From Hell

  De nummer twee in de lijst startte als een kleinschalig muzikaal project maar is uitgegroeid tot een muziekbedrijf en één van de grootste leveranciers van trailermuziek. Two Steps From Hell is opgericht door Nick Phoenix en Thomas J. Bergersen in 2003. Toen maakten de twee samen composities die ze online de wereld in stuurden. Het duo kreeg internationale bekendheid en al snel kwam er vraag naar hun muziek van filmstudio’s. In 2006 werd Two Steps From Hell officieel een muziekbedrijf, sindsdien hebben ze al muziek geleverd voor meer dan 1000 filmtrailers. Waaronder die van Harry Potter, Pirates Of The Caribbean en X-men.
  Nu en dan kan je ze ook nog eens met een live-orkest aan het werk zien.

  CC Two Steps From Hell
 3. Area 11

  CC Area11

  Deze Britse band uit Nothingham is opgericht tijdens, wat door frontman Tom Clarck beschreven wordt als, ‘een chaotische jamsessie’. Tijdens deze jamsessie ontdekten ze dat ze een gezamenlijke liefde hadden voor Aziatische cultuur. De band combineert alternatieve rock met invloeden uit de Aziatisch muziekwereld. Zelf noemen de bandleden hun sound een nieuw genre, Gaijin rock. Momenteel heeft de band twee studiolbums en drie EP’s uitgebracht.

  CC Area11
 4. 2 Cellos

  CC 2 Cellos

  Het Kroatische duo Stjepan Hauser en Luka Šulić leerden elkaar kennen aan de Academy Of Music in Zagreb. Hier vormden ze samen het cello-ensemble 2 Cellos. Ze kregen bekendheid met hun cover van Smooth Criminal van Michael Jackson. In 2011 brachten ze hun eerste plaat waarmee ze internationaal doorbraken. 2 Cellos tourt ook regelmatig, op 25 november 2017 waren ze al te zien in Paleis 12. Tijdens hun volgende tour stoppen ze niet in België, maar voor de die-hard fans is het een extra excuus om eens naar Duistland of Londen te gaan.

  CC 2Cellos
 5. Your Favorite Martian

  CC Maker Studio

  De naam Ray William Johnson klinkt u misschien vaag-bekend in de oren. Hij is één van de anciens op YouTube en één van de eerste die van het platform zijn werk maakte. Toen hij in 2011 de meeste abonnees had op het platform besloot hij om aan uitbreiding te doen door een muzikaal project te starten. Samen met mede-youtuber Jesse Cale startte hij de digitale band Your Favorite Martian. Een digitale band zijn houdt in dat de leden in de band fictieve personages zijn die elk een eigen verhaal en rol toegewezen krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Gorillaz. Your Favorite Martian startte als een comedyband, maar het viel bij veel luisteraars slecht in de smaak vanwege zijn “puberale” gevoel voor humor. Na enkele songs paste de band zijn stijl aan met een nieuw animatieteam en een andere stijl van muziek. Het project liep ten einde in 2012 toen er een discussie kwam over de rechten van het kanaal tussen Johnson en productiehuis Maker Studio.

  CC Maker Studio
 6. Jonathan Young

  CC Jonathan Young

  Zelfverklaarde Disney schurk Jonathan Young staat vooral bekend voor zijn rock en metal covers van songs uit Disney musicals. Maar op zijn YouTube kanaal vind je ook covers van andere films, musicals, televisie en pophits. Wat maakt hem nu beter dan de honderden andere coverartiesten? Young produceerde van thuis uit de muziek op zijn kanaal en heeft in oktober 2017 een muziek- en fotografiestudio, Villainous Media, opgericht in Californië. Deze studio is te huur aan een lage prijs. Op deze manier probeert Young beginnende muzikanten te helpen hun carrière te starten.

  CC Jonathan Young
 7. Pentatonix

  CC Pentatonix

  Deze Amerikaanse a-capellagroep  bestaat uit vijf leden en werd bekend bij een breder publiek toen ze de zangwedstrijd ‘The Sing-Off’ wonnen. Als prijs kregen ze een platencontract bij Sony en prijzengeld ter waarde van $200.000. Hun debuutplaat geraakte tot in de Amerikaanse Billboard top 200. Net zoals 2 Cellos tourt pentatonix frequent. Hun tours lopen voornamelijk door de VS en Canada maar in 2016 waren ze te zien in de lotto-arena.

  CC Pentatonix

  Dit was onze top 7. Ben jij het met ons eens, of ontbrak iemand van jouw top 7? Laat het ons zeker weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *