De 5 bands die je ’s avonds liever niet alleen zou willen tegenkomen opgesomt in een lijstje.

1. Mayhem

Mayhem is een Noorse Black Metal band, die in 1984 is opgericht. Ze staan vooral bekend om hun gruwelijke concerten, waar het podium gevuld is met gespiesde dierenhoofden, veel schmink en vuur.

Hun muziek klinkt gruwelijk en aggresief. In 1991 pleegde ‘Dead’, de toenmalige zanger van de band, zelfmoord in het huis waar de leden van ‘Mayhem’ altijd samenkwam. Eén van de bandleden vond hem en in plaats van de hulpdiensten te bellen, rende hij naar de dichtsbijzijnde winkel om een camera te kopen. Met die camera maakte hij foto’s van het lijk. Eén van de foto’s werd gebruikt als albumcover voor het album ‘The Dawn Of The Black Hearts. De albumcover vind je hier (waarschuwing: dit kan als schokkend ervaren worden).

 

2. Ghost

‘Ghost’ is een Zweedse metalband, opgericht in 2008. De band treedt op in kostuums, waarbij hoofd en lichaam volledig bedekt zijn. De frontman van de band stelt een satanistische paus voor. De outfit van de frontman en de kostuums van de andere leden veranderen ieder album.

Hun sound klinkt als een mix van moderne metal en muziek van de jaren ’60. Hierdoor klinkt hun muziek soms angstaanjagender dan de zwaarste metal. In 2016 won de band een Grammy voor beste metal act. Tot en met 2016 wist niemand wie de leden van de band waren, tot er in begin 2017 een rechtzaak openbaar werd gemaakt die er tussen de leden van Ghost speelde en de namen van de leden van de band openbaar werden gemaakt. De band brent dit jaar een nieuw album uit en heeft een tijd geleden een nieuw nummer gelost. ‘Ghost’ is dit jaar te zien op Graspop Metal Meeting.

 

3. Gorgoroth

‘Gorgoroth’ is ook een Noorse Black Metal band, die opgericht is in 1992. Tijdens een concert in 2004 maakte de band, op het podium, gebruik van geslachte schapenhoofden en 80 liter schapenbloed. Ook werd er gebruik gemaakt van satanistische symbolen en 4 vrouwelijke modellen die aan een kruis vastgebonden waren.

Hierdoor kreeg de band een rechtzaak voor religieuze overtreding. ‘Gorgoroth’ moest uiteindelijk geen boete betalen, maar de zaaleigenaar wel. Een concert van de band wordt door buistenstaanders gezien als een saddistische, satanistische bijeenkomst.

 

4. Slipknot

‘Slipknot’ is een  Amerikaanse Heavy Metal band, opgericht in 1995 en bestaande uit 9 leden. Alhoewel ‘Slipknot’ nu tot de meer ‘bravere’ metalbands behoort, proberen ze nog altijd te shockeren. De band staat bekend voor hun maskers die ieder album veranderen en hun zeer energieke liveshows.

In de jaren 90 en begin 2000 staken de leden elkaar in brand, gewoon voor de fun. Ook vliegen er gedurende de hele show tonnen en stokken over het podium. Hun album ‘Iowa’ uit 2001, wordt nog altijd gezien als het brutaalste album van de jaren 2000.

 

5. Marilyn Manson

Deze man kon uiteraard niet ontbreken in de lijst. Marilyn Manson, beter bekend als de ‘antichrist superstar’, probeert de mensen al sinds 1989 te shockeren. Het meest shockerende moment is wanneer hij, in de jaren ’90, tijdens een live show de bijbel in stukken scheurde en gebruik maakte van een decor dat als nazistisch gezien kan worden.

Hij is ook lid van de Satanistische kerk. Ook Marilyn Manson is dit jaar te bewonderen op Graspop Metal Meeting.

Foto boven: CC BY 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *