De afgelopen warme dagen zorgden bij velen voor een zomergevoel. Dat doet dan ook meteen denken aan het festivalseizoen. Een klassieker hierbij is Rock Werchter, een festival met voor ieder wat wils. Van pop tot rock en van elektronisch tot  alternatief. Het festival vindt dit jaar plaats van 5 tot 8 juli. We geven u graag een lijstje mee met 5 namen die je zeker in je achterhoofd moet houden.

1. Gorillaz

Gorillaz is eigenlijk een soort fictieve Britse band met fictieve bandleden (2D, Noodle, Murdoc Niccals en Russel Hobbs), al zijn ze wel gecreëerd door Damon Albran en Jamie Hewlett. Albran verzorgt de muziek en Hewlett neemt het visuele voor zijn rekening. Hun muziekstijl varieert tussen hiphop, dub en alternative rock.

Gorillaz sluit donderdag de main stage af vanaf 00u15.

2. The Kooks

“Oh, you’re so naive, yet so” zal voor velen wel bekend in de oren klinken. Naïve is het bekendste nummer van The Kooks, een Britse indierockband. In 2008 passeerden ze al eens op Werchter en dit jaar doen ze dat nog eens over. Vrijdag op de main stage om 15u50.

3. London Grammar

De Britse band London Grammer is misschien niet meteen de eerste band waar je aan denkt als je binnen het festivalkader denkt, maar toch is deze band een grote aanrader. De hemelse stem van Hannah Reid brengt je spontaan in hogere sferen.

Voor wie dus even tot rust wilt komen is vrijdagavond de main stage de ideale plaats om naar af te zakken.

4. Pearl Jam

De Amerikaanse rockband Pearl Jam draait al enkele jaren mee. Ze startten in 1990 met de muziekstijl ‘grunge’. Later werd dit rock. Pearl Jam behoort tot de bestverkopende rockbands ter wereld aller tijden. Een bekend nummer is ‘Alive’, wat ook hun debuutsingle was.

Pearl Jam valt te bewonderen op zaterdagavond, wat meteen ook de afsluiter van de main stage is.

5. Arctic Monkeys

Last but zeker not least hebben we de ultieme headliner van Rock Werchter 2018, een band waar vele trouwe Werchter-gangers al jaren naar vragen. Het gaat hier natuurlijk over de Britse rockband Arctic Monkeys. Met Alex Turner als leadzanger hebben ze zowat de hele wereld al veroverd. Op 11 mei brengen ze een zesde en nieuwe plaat uit, waar we op Werchter ook zeker wat van zullen horen.

Arctic Monkeys sluit op zondagavond Rock Werchter 2018 officieel af op de main stage.

 

De volledige line-up van Rock Werchter kan je terugvinden op de site.

 

Uitgelichte foto: Lotte De Bock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *