In 2017 hebben heel wat Vlaamse artiesten hoge verkoopscijfers gehaald met hun albums. Meer zelfs, 7 van de 10 best verkochte albums in Vlaanderen van vorig jaar zijn van Vlaamse makelij, volgens de cijfers van Belgian Entertainment Association.

De internationale albums scoren het beste, maar alleen Ed Sheeran vormde in 2017 op internationaal vlak concurrentie voor de Vlaamse artiesten in de Ultratop Top 10. Vooral Niels Destadsbader, Clouseau, Oscar & the Wolf en Bazart halen hoge plaatsen.

Opvallend is dat de albums van ‘Liefde voor Muziek’ zeer goed scoren, dat is een programma waar Vlaamse artiesten elkaars nummers in een nieuw jasje steken.


Digitaal

Niet alleen albums doen het goed, ook bij online platformen zoals Spotify staan Vlaamse artiesten hoog in de ranking. Tijdens de maand september van 2017 werden er 8 miljoen luisteraars geregistreerd voor het DJ-duo Dimitri Vegas en Like Mike. Lost Frequencies volgt met 6,1 miljoen luisteraars.

De Belg luistert gemiddeld 17,2 uren per week naar muziek. De helft daarvan gebeurt via streaming van online platformen. Dat is gebleken uit onderzoek van IFPI, de internationale sectorfederatie van de muziekindustrie. De andere helft gebeurt via de radio.

       

Bronnen cijfers: Belgian Entertainment Association, De Standaard en Wikipedia

 

Uitgelichte foto: ©Ultratop 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *